Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİKCİ ALIMINDA İSTENEN KRİTERLER

ÖZEL GÜVENLİKCİ ALIMINDA İSTENEN KRİTERLER

Özel güvenlik firmaları yeni proje başlattığında, güvenlikçi sayısını arttırma ihtiyacı doğduğu veya işten çıkan olduğu zamanlar işçi alımına giderler. Projelerin durumuna göre silahlı veya silahsız personel alınır. Bazı projeler de hem silahlı hem de silahsız çalışan personel olabilmektedir.

      Güvenlikçi alırken mülakat yaparlar. Kılık kıyafet ve görünüş önemlidir. Mülakata giderken personelin kılık kıyafetine dikkat etmesi gerekir. Boy önemli değil gibi görünse de boya dikkat edilir. Kilo önemli olmasa da kiloya dikkat edilir. Görünüşe önem verilir.

      Diksiyon bakılır. İnsanlar ile temas edilen yerlerde kapı vb. yerlerde konuşmasına ve görünüşüne göre personel seçilir. İnsanla fazla temas olmayan yerlerde boy, kilo, görünüş önemli kıstas olarak aranmaz.

      Tecrübe önemli etkendir. İnsanlar kendini ve malını emanet edeceği insanları tecrübeli olmasını ister. Yapılacak hatanın cana ve mala zarar gelmesini önlemek için tecrübeli personel ile çalışmak ister.

     Güvenilir olmalıdır. Kıymetli bir sürü malzemeyi koruması için görevlendireceği kişinin güvenilir olması önemlidir. Çalıştığı ortamı koruyacaktır. Çalıştığı ortamda bulunan malzemeyi emanete alacaktır.

    İşinde bilgili olmalıdır. Kullanacağı cihaz ve aletleri kullanmayı bilmelidir. X Ray cihazı, cop, kelepçe, kalkan vb. işi ile ilgili aletleri kullanmayı bilmelidir. Eğitim kurumlarında uygulamalı olarak derslerde gösterilmektedir. Çalışma ortamında da zamanı geldikçe aletler kullanılmaktadır. Güvenlikçi personelin kullanabileceği cihazların kullanımını bilmelidir.     5188 sayılı kanunu iyi bilmelidir. Karşılaşabileceği ortamlarda güvenliği sağlamak için yapacağı işleri kanuna uygun yapmalıdır. Neler yapabileceğini iyi bilmelidir. Yapabileceği yanlış durumlarda hangi durumda suçlu olabileceğini bilmelidir. Suç işlediği zaman bazı suçlarda kimlik kartı yenilemesi yapılamamaktadır. Kimlik kartını kaybetmektedir. Kanun sayesinde özlük haklarını da takip edebilmektedir. Haksızlığa uğradığında kanuni yollardan hakkını alabilmektedir.