Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİKCİ OLMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR

ozel-guvenlil-nasil-olunur

Özel güvenlik sektörüne girmek için özel güvenlik kimlik kartına sahip olunmalıdır. Kimlik kartı almak için özel güvenlik eğitim kurumlarına kayıt yaptırılır. Eğitim kurumunda silahlı için 120 saat, silahsız için 100 saat ders görülür. Derslerden sonra sınava girilir. Sınavdan 60 ve üstü alan başarılı sayılır. Silahlı veya silahsız eğitim sertifikasını alır.

       Eğitim kurumlarına belli bir ücret karşılığında başvuru yapılır. Silahlı kimlik kartı için en az lise mezunu olmak, silahsız kimlik kartı için en az ortaokul mezunu olmak şartı aranır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Bir yıldan fazla ceza almamak, yüz kızartıcı suçlardan bir gün dahi ceza almamak gerekir. Yukarıdaki şartlara sahip olamayan personel kimlik kartı alamaz. Özel güvenlik eğitim kurumlarına başvuru esnasında istenen evraklar;

1.İki adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf,
2.Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi,
3.Kimlik fotokopisi,
4.İkametgâh,
5.Sağlık raporu.

    Sağlık raporu silahlı veya silahsız olsun devlet hastanelerinden alınır. Tek doktorun imzası yetmemektedir. Kurul (Heyet raporu.) raporu alınır. Hastanelerden randevu alınarak müracaat edilir. Heyet raporu için İki fotoğraf istenir. Hastaneler sigortalı dahi olsanız heyet raporunu belli bir ücret karşılığı veril. 2020 yılı için devlet hastaneleri 200 Tl. Ücret almaktadır. Hastanede aşağıda belirtilen poliklinikler de muayene olunur.

1.Psikiyatri,
2.Noroloji,
3.Göz,
4.Kulak Burun Boğaz
5.Ortepedi.

    Heyet raporunda silahlı için Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur. Silahsız için Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur. İbaresi yazar.

     Sınavdan başarılı olanlar Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasını alırlar. Başarısız olanlar peş peşe 4 sınava girebilirler. Dört sınavdan başarısız olanlar özel güvenlik eğitim kurumlarına tekrar ücret ödeyip tekrar kayır yaptırması gerekir.

    Sertifikasını alan personel özel güvenlik eğitim kurumlarınca istenen evrakları hazırlayıp özel güvenlik daire başkanlığına kimlik müracaatında bulunur. Kimlikler posta ile adrese gönderilir. Çalışmak isteyen personelin özel güvenlik kimlik kart olması zorunludur.