Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİKCİ PERSONELİN İŞ SEÇİMİNDE ARAYACAĞI ÖZELLİKLER

ÖZEL GÜVENLİKCİ PERSONELİN İŞ SEÇİMİNDE ARAYACAĞI ÖZELLİKLER

Özel güvenlik firmaları yeni proje başlattığında, güvenlikçi sayısını arttırma ihtiyacı doğduğu veya işten çıkan olduğu zamanlar işçi alımına giderler. Projelerin durumuna göre silahlı veya silahsız personel alınır. Bazı projeler de hem silahlı hem de silahsız çalışan personel olabilmektedir.

     Projeler için her firmanın farklı aradığı kriterler bulunmaktadır. Birinci öncelik ödediği ücret olmaktadır. Ücretler genellikle asgari ücret üzerinde olmaktadır. Yol parası, yemek ücreti, aile yardımı ve mesai ücreti ek olarak verilmektedir. İşe girecekler bu özelliklere iyi bakmalıdır. Bazı yerlerde mesai olmamaktadır. Olmayınca çalışan ek gelirden olmaktadır.

     Çalışma şartları en önemli ikinci konudur. Açıkhava, kapalı ortamda, ayakta, oturarak, kişi veya araç arayarak, kimlik kartı kontrolü yaparak vb. farklı ortamlarda görev yapılmaktadır. Bazı işler gece, gece gündüz veya sadece gündüz olmaktadır Güvenlikçi personel kendine göre iş sahasını seçmelidir. Kendine göre seçtiği işte daha huzurlu çalışabilir.

     Çalıştığı işyerindeki diğer çalışanlar iş seçmede önem arz eder. Genellikle yeni işe girerken iş arkadaşlarını görmeden işe başlanmaktadır. Nasıl iş arkadaşlarını seçebilecektir. İşe başlayacağı yer için araştırma yaptığı zaman çalışanlar hakkında bilgi sahibi olabilir.

     Amir konusu  da önemlidir. İşler aynı olsa da proje amirinin  aradığı özellikler değişmektedir. Çalışacağı amir önem arz etmektedir. Kimisi çok huysuz, çalışanlara kaba davranan, çalışanların hakkını gözetmeyen, çalışanlar arasında ayrım yapan eşit davranmayan vb. amirler ile çalışmak uygun olmaz.

   Evine yakın işyeri seçmek de çok önemlidir. Büyükşehirlerde trafik sorunu çok fazladır. İnsanlar günde 2,3 saatini trafikte geçirmektedir. Trafik zaman kaybına neden olmaktadır. Sekiz saatlik çalışma yol nedeniyle on, on iki saate çıkmaktadır.

   Sağlıklı ortamda çalışmalıdır. Çalışırken karşılaşabileceği ortamlarda sağlığına dikkat etmelidir. Soğuk ortamda çalışan personel soğuğa karşı önlemler almalıdır. Havaalanında arama yapan personel bel fıtığına karşı önlem almalıdır. Sadece arama değil değişmeli diğer görevleri de yapmalıdır. Bina girişlerinde oturarak kart değiştiren personel ara sıra dolaşarak vücudunun hantallaşmasını önlemelidir.     Kendine uygun, maaşı dolgun, evine yakın veya tek vasıtayla gidebileceği, sektörde güvenilir olan firma, karakterli amir, çalışma ortamı istediği gibi olan, çalışma şartları iyi ve uyumlu mesai arkadaşları ile çalışan personel her zaman huzurlu ve sağlıklı çalışabilir.