Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİKCİLER NASIL İŞ BULUR

ozel-guvenlil-nasil-olunur

Özel güvenlik sektöründe çalışmak için iş arayan firmalara başvuru yapılır. Tanıdık veya arkadaşının tavsiyesi, eğitim kurumunun yönlendirdiği işlere çalışmak için başvuru yapılır. Özel güvenlik personelinin iş imkânı fazladır. Genellikle ilk işe girmede zorluk yaşanabilir.

     Kimlik kartını alan personel özel güvenlik firmalarına başvurul. Firmalar tarafından mülakat yapılır. Firmalar genellikle deneyimli personel aramaktadır. İlk başvuran mülakatta niye bu işi istiyorsun? Tecrüben ne? Daha önce hangi işleri yaptın. Vb. sorularla karşılaşılır. İlk mülakatı başarı ile geçen personel daha sonra iş değiştirmelerinde rahatlıkla iş bulabilir.

     Mülakatı yapana tecrübesizliğini ve daha önceki çalıştığı işlerden niye ayrıldığını, ilk defa işe gireceklerin niye özel güvenliği seçtiğini iyi anlatırsa mülakatı rahatlıkla geçebilir. Burada kurslarda gördüğü eğitimleri öne çıkararak bilgisinin olduğunu vurgulayabilir. Tecrübe sahada kazanılırsa da eğitim kurumunda aldığı eğitimin önemi anlatılabilir.

     İnsanlar kendi şartlarına uygun iş bulmalıdır. Özel güvenlik personeli aynı işi yapsa da şartlar işe göre değişmektedir. Açık hava da, kapalı ortamda, sakin yerde, kalabalık ortamda çalışma imkânı vardır.

     Çalışma şartları değişmektedir. Her işin kendine göre çalışma şartı vardır. Genellikle 2 gece, 2 gündüz, 2 istirahat şeklinde çalışılır. Bankalar vb. yerlerde sabah 9 akşam 18 mesai yapılan yerlerde bulunmaktadır.

     Maaşlar uygundur. Genellikle asgari ücretin üzerinde maaş alınır. Yemek, yol parası ve mesai ücreti de alınmaktadır. Silahlı projeler de bir miktar fazla ücret alınır. Servis imkânı olan işler bulunmaktadır. Aile yardımı da alınmaktadır.

      Tecrübe kazandıktan sonra işyeri değiştirmeler daha kolay olur. Mülakatlar da sıkıntı olmaz. Çalıştıkça sektörde iş yapan firmalar hakkında bilgi sahibi olunur. Firmaların çalışma şartları, maaşları zamanında ödeyip ödeyemediği, güvenirliği bilinir.

      Özel güvenlik sektörü devamlı büyümektedir. İş sahaları çoğalmaktadır. İhtiyaç fazla olduğundan devamlı yeni kimlik kartı alan personel sektöre katılmaktadır. Sektör devamlı istihdam sağlamaktadır. Bu nedenle  iş imkanı devamlı olmaktadır.