Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI ALINDKTAN SONRA KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN YAPILACAK FAALİYETLER

ozel-guvenlil-nasil-olunur

Özel güvenlik sınavı sonuçları açıklandıktan sonra özel güvenlik sertifikaları özel güvenlik eğitim kurumlarına gelir. Personel sertifikalarını aldıktan sonra bazı evraklar hazırlaması gerekir. Özel güvenlik kimlik kartını almak için sırasıyla bazı evraklar hazırlanır.

       Temel Eğitim Sertifikasının aslı ve fotokopisi hazırlanır. İki adet biyometrik fotoğraf, 5 cm.,6 cm. boyutunda beyaz zemine çekilmiş olacaktır. Bayanlar için başörtü şartı aranmamaktadır. Erkekler için sakalsız olmalı yüz aksanı belli olmalıdır.

   Öğrenim durumunu gösteril belgenin aslı ve fotokopisi. Aslını teyit ettikten sonra fotokopisi teslim edilmektedir. Diplomanın aslı olmalıdır. Lise veya üniversite de okuyan personel ıslak imzalı öğrenci belgesi, okul veya milli eğitimden alınan belge olmalıdır.

   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. Kan grubu yazmıyorsa ehliyet veya kan grubunu gösteren belge 2 adet olmalıdır. Sağlık kurumlarından kan grubunu gösteren belgeyi alabilirler. Kan grubu ehliyetlerde yazılmaktadır.

       Güvenlik soruşturma ve arşiv formu eğitim kurumlarının internet sayfalarında bulunmaktadır. Yeni form muhtar onaysız olan kişinin imzaladığı formdur. Bilgisayar ile doldurulması gerekmektedir. Bazı bilgilere ulaşmak için e devlette bulunan soy ağacından yararlanılabilir.

      Adli Sicil kaydı, E devletten alınabilir. Özel Güvenlik Ruhsat Harcı Ödendi Makbuzu. Vergi Dairesine yatırılmaktadır. 2020 yılı 904 000 TL dır. Miktarları her sene değişmektedir Kimlik Kart Ücreti Halk Bankasına yatırılmaktadır. 40 Tl dir. Bankanın ATM lerin den kartsız işlem olarak yapılabilmektedir. Ücret her sene değişmektedir.

     Silahlı ve Silahsız müracaatlar için devlet hastanelerinden alınan Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur Raporunun aslı ve fotokopisi. Silahsız raporlar daha önce özel sağlık kurumlarından alınabilmekte iken Ekim 2019 tarihinden itibaren devlet hastanelerinden almak zorunlu olmuştur. Raporları geçerlilik süresi bir yıldır.

     Yukarıdaki evraklar tamamlandıktan sonra Eğitim kurumlarının internet sitesinden RANDEVU Al linkinden randevu alınacaktır. Randevu çıktısı alınmalıdır. Randevu alındıktan sonra Randevu tarihi çıkarırken DİLEKÇE ÖRNEĞİ de çıkmaktadır. Randevusunu iptal etmeyen ve zamanında gitmeyen personele 1 ay sonra randevu verilmektedir.

     Temel için başvuru evraklarından yenileme için istenen evraklar farklılık bulunmaktadır. Yenileme esnasında Sağlık Raporu ve Özel Güvenlik Ruhsat Harcı ödenmemektedir. Diğer istenen evraklar aynıdır.

     Evraklar hazırlanıp randevu alındıktan sonra evraklar özel güvenlik dairesine elden teslim edilir. Evraklar teslim edildikten 3 hafta ile 2 ay içerisinde Özel Güvenlik Kimlik Kartı gelmektedir. Güvenlik araştırması uzun sürmektedir. Bu nedenle evraklar gecikmektedir.