Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

özel güvenlik kursu

Özel güvenlik kurumuna kayıt esnasında iki adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf, Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi, Kimlik fotokopisi, İkametgâh, Sağlık raporu ile kayıt olunur. Kursu bitirdikten sonra sınava girilir. Sınavlardan 15-20 gün sonra sınav sonuçları açıklanır. Sınavdan başarılı olanların Özel Güvenlik Eğitim Sertifikaları eğitim kurumlarına gelir. Sertifikasını alan personelin müracaat evraklarını tamamlayarak Özel Güvenlik Dairesine başvurul. İstenen evraklar;

1.  Temel Eğitim Sertifikasının aslı ve fotokopisi,

2.  2 Adet Biyometrik Fotoğraf, 5 cm.,6 cm. boyutunda beyaz zemine çekilmiş olacaktır. Bayanlar için başörtü şartı aranmamaktadır. Erkekler için sakalsız olmalı yüz aksanı belli olmalıdır,

3.  Öğrenim durumunu gösteril belgenin aslı ve fotokopisi. Aslını teyit ettikten sonra fotokopisi teslim edilmektedir.

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. Kan grubu yazmıyorsa ehliyet veya kan grubunu gösteren belge 2 adet,

5.  Güvenlik soruşturma ve arşiv formu Eğitim kurumlarının internet sayfalarında bulunmaktadır. Yeni form muhtar onaysız olan kişinin imzaladığı formdur. Bilgisayar ile doldurulması gerekmektedir. Bazı bilgilere ulaşmak için e devlette bulunan soy ağacından yararlanılabilir.

6. Adli Sicil kaydı, E devletten alınabilir.

7.Özel Güvenlik Ruhsat Harcı Ödendi Makbuzu. Vergi Dairesine yatırılmaktadır. Miktarları her sene değişmektedir 2020 yılı harcı tahminen 900 Tl civarındadır.

8. Kimlik Kart Ücreti Halk Bankasına yatırılmaktadır. 30 Tl dir. Bankanın ATM lerin den kartsız işlem olarak yapılabilmektedir.

9.  Silahlı ve Silahsız müracaatlar için devlet hastanelerinden alınan Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur. Raporunun aslı ve fotokopisi.  Sağlık Raporunun üzerinde GÖZ,K.B.B.,NOROLOJİ,ORTOPEDİ ve PSİKİYATRİ doktorlarının imza ve kaşelerinin bulunması gerekmektedir. Silahsız raporlar daha önce özel sağlık kurumlarından alınabilmekte iken Ekim 2019 tarihinden itibaren devlet hastanelerinden almak zorunlu olmuştur. Raporları geçerlilik süresi bir yıldır.

10. Yukarıdaki evraklar tamamlandıktan sonra Eğitim kurumlarının internet sitesinden RANDEVU Al linkinden randevu alınacaktır. Randevu çıktısı alınmalıdır.

11. Randevu alındıktan sonra Randevu tarihi çıkarırken DİLEKÇE ÖRNEĞİ de çıkmaktadır.

     Temel için başvuru evraklarından yenileme için istenen evraklar farklılık bulunmaktadır. Yenileme esnasında Sağlık Raporu ve Özel Güvenlik Ruhsat Harcı ödenmemektedir. Diğer istenen evraklar aynıdır.

     İstanbul gibi büyük illerde randevu almak zor olmaktadır. Yenileme evraklarında randevu ertesi güne alınabilmektedir. Temel randevu dolu olduğundan hemen alınamamaktadır. Randevu almak 5- 10 günü bulabilmektedir. Genellikle 17-18 saatleri arasında güncelleme yapılmaktadır. Bu saatlerde randevu alınabilmektedir. Randevu için belli aralıklar ile devamlı siteye girerek boş müracaat saati aranmalıdır.

      Evraklar teslim edildikten 3 hafta ile 2 ay içerisinde Özel Güvenlik Kimlik Kartı gelmektedir. Güvenlik araştırması uzun sürmektedir. Bu nedenle evraklar gecikmektedir.