Öngösterim Görseli

ÖZEL GÜVENLİK SAĞLIK ŞARTLARI

özel güvenlik sağlık raporu

Özel güvenlik kimlik kartı alacak personel Özel Güvenlik Eğitim Kurumlarına kayıt yaptırıl. Kayıt esnasında ücret dışında bazı evraklar istenir. Kursa kayıt için istenen evraklar tamamlanınca kayıt yapılır. Eksik evrakla kayıt yapılamaz. Eğitim kurumları İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. İstenen evraklar;

1.İki adet vesikalık veya biometrik fotoğraf,

2.Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi,

3.Kimlik fotokopisi,

4.İkametgâh,

5.Sağlık raporu.

   Silahsız sağlık raporu daha önce özel hastanelerden alınabilirken Ekim 2019 tarihinde İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile aynı silahlı raporu gibi devlet hastanelerinden almak zorunlu olmuştur. Silahlı/Silahsız raporu devlet hastaneleri tarafından verilir. Devlet hastanesinden telefon veya internet üzerinden randevu alınır. Heyet/Kurul raporu veren her devlet hastanesinin raporu kabul olur. Silahlı/Silahsız raporda istenen bölümler;

1.Psikiyatri,

2.Noroloji,

3.Göz,

4.Kulak Burun Boğaz,

5.Ortepedi.

    Silahsız özel güvenlik raporu alacak personelden ortopedi raporu istenmemektedir. Devlet hastanelerinde ortopedi doktoru da görülmektedir. Renk Körlüğü sorun teşkil etmemektedir. Heyet raporu sonucunda olur veya olamaz belirtilmektedir.  

    Sigortası olan personelde şahsi rapor olduğundan Devlet hastanesine belli ücret ödeyerek raporunu alır. Silahlı ve Silahsız rapor alacak personel fotoğraf ve belli ücret ile belirtilen saatte devlet hastanesinde olur. Hastaneye kayıt yaptırıp ücretini ödedikten sonra bölümleri dolaşarak doktorları görül.  Onların istediği tahlil ve tetkikleri yaptırıl. Bölümler bitince heyetten raporunu alır. Raporda Silahlılar için Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur. Silahsızlar için Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur yazar.

   Hastanelerde yoğunluk fazla olmaktadır. Randevu hemen ertesi güne alınamamaktadır. Hastanelerin verdiği randevu tarihleri İstanbul da 5- 10 gün arasında değişmektedir. Diğer illerde daha erken randevu alınabilmektedir.

   Sabahleyin muayene sırası alan personel bir günde muayenesini tamamlayıp raporunu alabilmektedir. Hastanelerin bazılarında heyet günleri haftada 2 gün olduğundan 2 gün sürebilmektedir.  Hastanelerde özellikle yaz aylarında doktor sıkıntısı olduğunda işlemler bir gün içerisinde bitmemektedir. Bir hafta sürdüğü olmaktadır. Kurul raporu alacak personel eğitim kurumundan destek alarak hastaneler hakkında bilgi alabilir.  Onların yönlendireceği devlet hastanelerinden daha kısa sürede raporunu alabilir.